نمک تصفیه شده اسبی نمکی است که فرایند تصفیه را طی کرده و عنصر ید نیز به آن افزوده شده و جهت مزه دار شدن غذا از آن استفاده می شود و به صورت بسته بندی عرضه می شود.
نمک چه نقشی در بدن دارد و میزان مصرف نمک در بدن چقدر است؟
نمک یکی از موادی است که بدن برای سوخت و ساز خود به آن نیاز دارد ، و نیز انتقال پیام های عصبی و عملکرد صحیح عضلات به عهده نمک است. البته این ماده به مقدار اندک مورد نیاز است باید در حد اعتدال مصرف شود. برای نمونه در هنگام بیماری اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.
امروزه مصرف نمک بویژه که در غذاهای آماده به میزان زیاد است در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر میزان مصرف روزانه نمک 5 گرم است. این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.

مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را به دنبال دارد؟
اگر نمک به میزان مناسب مصرف شود و با عملکرد خوب کلیه ها نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی در صورتی نمک به صورت زیاد مصرف شود یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی باشد موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افراد مستعد به این بیماری ها می شود. برابر تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیان بار دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارند.
ارتباط استفاده زیاد نمک و پوکی استخوان
استفاده زیاد از نمک موجب می شود کلسیم از استخوان ها جدا شود و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین علت باعث نازک و پوک شدن استخوان می شود، در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. لذا برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.
ارتباط نمک و سرطان معده
کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. در پژوهشهای کشورهای مختلف در جهان، ارتباط مستقیم بین میزان استفاده از نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده مشاهده شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می کنند، شیوع سرطان معده نیز کمتر است.
استفاده زیاد از نمک و خطر آسم
استفاده زیاد از نمک، شرایط مبتلا به آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد مبتلا شدن به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را بدتر می کند. تحقیقات بسیاری نشان داده اند که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری می تواند موثر و مفید است.

استفاده از نمک و نگهداری مایعات بدن
استفاده زیاد از نمک ، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود.کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود ۲ لیتر از مایعات بدن (۲کیلوگرم ازوزن بدن) را کاهش می دهد. در تعداد زیادی از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش استفاده از نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد..
نمک یددار تصفیه شده چیست و چرا باید فقط از این نوع نمک استفاده کنیم؟
– نمک تصفیه نمکی است کاملا بهداشتی طی فرایند تصفیه تمام ناخالصی های آن از بین رفته است
– نمک خوراکی مصرفی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت زیاد حفظ می کنند.
– نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار اسبی به مدت طولانی (بیش از یک سال) باعث از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای حفظ ید نمک بهتر است نمک را در مرحله آخر پخت غذا اضافه کنید

– نمک تصفیه نشده به دلیل داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی استفاده بی رویه از آن حتی در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– همواره باید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک ها دقت کنید.
– توجه داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار بسیار اندک استفاده شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
بسته بندی نمک تصفیه شده
انواع بستهبندی نمک تصفیه شده:
-
بسته بندی سلفونی:
این نوع بسته بندی مرسوم ترین روش برای بستهبندی نمک تصفیه شده در وزنهای نیم یا یک کیلوگرمی است. دستگاههای بسته بندی سلفونی میتوانند به صورت اتوماتیک و با ظرفیتهای مختلف عمل کنند.
-
بسته بندی پاکتی:
این نوع بسته بندی جهت وزنهای مختلف نمک به کار میرود و امکان دارد از جنسهای مختلفی مانند کاغذ یا پلاستیک باشد.
-
بسته بندی قوطی:
این نوع بسته بندی برای نمکهای پاشیده و یا نمکهای تصفیه شده با مصارف خاص استفاده میشود و معمولاً از جنس فلز یا پلاستیک است.
نمک تصفیه شده اسبی -
بسته بندی کیسههای بزرگ:
این نوع بسته بندی برای کاربرد های صنایع و یا دامداری به کار میرود و معمولاً در وزنهای بالا عرضه میشود.
مزیت های بستهبندی نمک تصفیه شده:
-
حفظ کیفیت نمک:بستهبندی مناسب از نمک در برابر رطوبت، آلودگی و کلوخهشدن محافظت میکند.
-
جلوگیری از آلودگی:بستهبندی مناسب از ورود آلودگیهای محیطی و میکروبی به نمک پیشگیری میکند.
-
افزایش عمر مفید نمک:بستهبندی مناسب باعث می شود عمر مفید نمک را افزایش یابد.
-
سهولت در نگهداری و حمل و نقل:بستهبندی مناسب حمل و نقل و نگهداری نمک را راحت تر میکند.
-
جلوگیری از اشتباه در تشخیص:بستهبندی مناسب از اشتباه در تشخیص نمک با سایر مواد مانند شکر پیشگیری میکند.
قیمت خرید نمک تصفیه شده بسته بندی اسبی
تولید کنندگان نمک معتقد هستندکه نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند بهتر و با قیمت خوب به فروش می رسد نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها به نظر می رسد.
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم برداشته شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را حذف می کند
نمک تصفیه شده اسبی از کجا را خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی باید از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه