نمک تصفیه شده تبلور مجدد
ماده جامدی که به آن نمک گفته میشود، نوعی ماده معدنی است که به صورت سنگ نمک است و به طور معمول افراد بشری از آن استفاده خوراکی می کنند. انواع مختلفی از نمک خوراکی وجود دارد: نمک تصفیه نشده، نمک تصفیه شده، یددار و بدون ید
نمک خوراکی در واقع سدیم کلراید است که در طول سالهای گذشته آن را به صورت طبیعی مصرف می کردند اما امروزه با گذرانیدن فرایند تصفیه با طرق مختلف مانند تبلور مجدد برای تصفیه کردن نمک خوراکی استفاده می کنند تا تمام ناخالصی های نمک از بین برود اگر بخواهیم نمک یددار باشد و ید مورد نیاز بدن را تامین کند این نمک را در قالب نمک یددار تولید می کنند و در غیر این صورت نمک را بدون ید می سازند برای انجام روش تبلور مجدد از ترکیب محلول نمک در آب و با دمای بالا استفاده می کنند تا همه ناخالصی ها از بین برود و بلور های شفاف و یکدست بدست آید از این نمک تولید شده برای استفاده در ادویه غذا و نیز از ویژگی ضد میکروبی آن استفاده می شود این نمک در بسته بندی های گوناگون چند کیلویی و بسته های دلخواه مشتری تولید و عرضه می شود

نمک بدون ید چیست؟
در دید اول ، نمک یددار و بدون ید بسیار شبیه به هم هستند و طعم و مزه مشابه دارند. ولی در نمک بدون ید عنصر ید وجود ندارد و در واقع نمک فقط از کلرید و سدیم تشکیل شده است. با این حال، نمکهای بدون ید هم پس از استخراج و هم قبل از عرضه به بازار فرآوری میشوند. در طی این فرآیند، مواد افزودنی و ضدچسبندگی خاصی مانند آلومینوسیلیکات سدیم، سیلیس و کربنات منیزیم به نمک افزوده می شود.
موارد مصرف نمک بدون ید تصفیه شده سودمند
کاربرد نمک بدون ید در رژیمهای خاص
مصارف نمک بدون ید در رژیمهای غذایی ویژه مانند رژیمهای کم ید برای بیماران تیروئیدی یا افرادی که مشکلات خاص سلامتی دارند می باشند.
استفاده از نمک بدون ید در محصولات آرایشی و بهداشتی
کاربردهای نمک بدون ید در ساخت صابونها، لایهبردارهای طبیعی، ماسکها و محصولات مراقبتی.
نمکهای درمانی و کاربرد آنها در طب سنتی
کاربرد نمک بدون ید در درمانهای طب سنتی و طبیعی مانند استفاده در پاکسازی پوست، دفع انرژیهای منفی و مصارف دیگر.

چرا به نمک، ید اضافه می کنند؟
غده تیروئید برای تولید تیروکسین به ید نیازمند است. تیروکسین یک هورمون حیاتی است که عامل خیلی از عملکردهای بدن است. افزودن ید به نمک، راهی برای تامین ید مورد نیاز بدن و جلوگیری از کمبود ید است که اگرچه قابل پیشگیری است اما اثرات منفی جدی بر عملکرد صحیح بدن دارد. به همین دلیل تاکید می شود به جای نمک های بدون ید از نمک های یددار یا نمک صورتی که دارای ید بیشتری هستند استفاده شود.
کمبود ید باعث رشد بیش از حد غده تیروئید می شود که به گواتر معروف است. در موارد شدید منجر به کرتینیسم می شود.
کمبود ید می تواند موجب عقب ماندگی ذهنی شود. این تأثیر مخربی بر رشد مغز در دوران کودکی دارد.
از سوی دیگر، مصرف نمک یددار از گواتر و سایر علائم مرتبط با کمبود ید مانند ناشنوایی، مشکلات رشد و کیستهای سینه پیشگیری میکند. اما اگر اطمینان دارید که ید کافی از غذا دریافت می کنید، احتیاجی به مصرف نمک یددار نیست.
فرق بین نمک یددار و غیر یددار
تفاوت مهم بین نمک یددار و بدون ید، عنصر ید افزودنی است ید یک ماده معدنی مهم برای رشد کلی بدن انسان است زیرا به غده تیروئید کمک می کند تا هورمون های لازم را تولید کند. اگر نمک شما یددار است، به این معنی است که عنصر شیمیایی ید به نمک افزوده شده است تا دریافت ید برای همه راحت شود. از سوی دیگر، نمک غیر یددار ناب ترین شکل نمک یا نمک دریایی است که مستقیماً از دریا یا ذخایر نمک زیرزمینی استخراج می شود. نمک دریا به شکل کریستال موجود است، اما بسته به نیاز سازنده، نمک با پردازش بیشتر ریزتر می شود.

در چه مواقعی از نمک غیر یددار استفاده کنیم؟
نمک معمولی یا نمک یددار اکثرا برای پخت و پز، چاشنی و طعم دادن به غذا استفاده می شود. به غیر از این ، نمک هیمالیا و غیر یددار به طور برجسته برای رنگ دادن به استیک یا سالاد استفاده می شود. این نمک را می توان برای مصارف خاص از جمله اضافه کردن بافت به غذا و تزئینات تکمیلی ظروف خاص استفاده کرد.
نمک یددار یا بدون ید؟ کدام بهتر است؟
با توجه به اینکه نمک یددار دارای یک ماده مغذی اضافی است که همه افراد به آن نیاز دارند،امکان دارد تصور کنید که این نمک سالم تر است. اما نکته مهم این است که بیشتر مردم از غذاهایی که می خورند ید کافی دریافت می کنند و نیازی به مصرف نمک یددار ندارند. بزرگسالان روزانه به ۱۵۰ میکروگرم ید نیاز دارند. به جز زنان باردار که باید روزانه ۲۲۰ میکروگرم ید مصرف کنند.
شما می توانید ۵۰ درصد از نیاز روزانه ید خود را فقط از یک فنجان ماست کم چرب و تقریبا ۷۰ درصد آن را از ۸۵ گرم ماهی تامین کنید. یکی دیگر از منابع خوب ید جلبک دریایی است. استفاده تنها یک گرم از این نوع جلبک برای تامین ید مورد نیاز بدن کافی است. با این توضیحات، اگر می دانید رژیم غذایی شما حاوی ید کافی نیست، راه حل منطقی تری مصرف نمک های یددار است.
بنابراین پاسخ به سوال عنوان این بخش این است که هر دو نمک گزینه های خوبی هستند. مهمترین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که مواظب مصرف سدیم خود باشید و استفاده خود را به ۲۳۰۰ میلی گرم در روز کم کنید. یعنی حدود ۱ قاشق چایخوری نمک. یک رژیم غذایی با سدیم بالا می تواند خطر ابتلا به خیلی از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، سکته مغزی و سایر مشکلات مربوط به قلب را افزایش دهد، به همین علت است که توصیه زیادی بر مصرف نمک دریایی، نمک آبی و صورتی کم سدیم شده است.
روش تهیه نمک تصفیه شده سودمند
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده سودمند بدون ید و یددار بایستی از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید.
بدون دیدگاه