نمک تصفیه شده سودمند بدون ید نمکی است که فرایند تصفیه با روش تبلور مجدد را گذرانیده ولی عنصر ید به آن اضافه نگردیده است
نمک تصفیه شده تبلور مجدد
ماده جامدی که به آن نمک گفته میشود، نوعی ماده معدنی است که به شکل سنگ نمک است و معمولا انسانها ان را میخورند. انواع مختلفی از نمک خوراکی وجود دارد: نمک تصفیه نشده، نمک تصفیه شده، یددار و بدون ید
نمک خوراکی در واقع سدیم کلراید است که در طی سالهای قدیم آن را به شکل طبیعی مصرف می کردند ولی امروزه با طی کردن فرایند تصفیه با روش های مختلف مانند تبلور مجدد برای تصفیه کردن نمک خوراکی استفاده می کنند تا همه ناخالصی های نمک حدف شود وقتی می خواهیم نمک یددار باشد و ید مورد نیاز بدن را تامین کند این نمک را در قالب نمک یددار تولید می کنند ودر غیر این صورت نمک را بدون ید تولید می کنند برای انجام روش تبلور مجدد از ترکیب محلول نمک در آب و با دمای بالا استفاده می کنند تا تمام ناخالصی ها از بین برود و کریستال های شفاف و یکدست بدست آید از این نمک تولید شده برای مصرف در ادویه غذا و نیز از خاصیت ضد میکروبی آن استفاده می شود این نمک در بسته بندی های مختلف چند کیلویی و بسته های دلخواه مشتری تولید و عرضه می شود
نمک بدون ید چیست؟
در نگاه نخست ، نمک یددار و بدون ید خیلی شبیه به هم هستند و طعم و مزه مشابه دارند. ولی در نمک بدون ید عنصر ید وجود ندارد و در واقع نمک فقط از کلرید و سدیم تشکیل شده است. با این حال، نمکهای یددار هم پس از استخراج و هم قبل از عرضه به بازار فرآوری میشوند. در طی این فرآیند، مواد افزودنی و ضدچسبندگی خاصی مانند آلومینوسیلیکات سدیم، سیلیس و کربنات منیزیم به نمک افزوده می شود.

موارد مصرف نمک بدون ید تصفیه شده سودمند
کاربرد نمک بدون ید در رژیمهای خاص
کاربرد نمک بدون ید در رژیمهای غذایی ویژه مانند رژیمهای کم ید برای بیماران تیروئیدی یا افرادی که مشکلات خاص سلامتی دارند می باشند.
استفاده از نمک بدون ید در محصولات آرایشی و بهداشتی
کاربردهای نمک بدون ید در ساخت صابونها، لایهبردارهای طبیعی، ماسکها و محصولات مراقبتی.
نمکهای درمانی و کاربرد آنها در طب سنتی
کاربرد نمک بدون ید در درمانهای طب سنتی و طبیعی مانند استفاده در پاکسازی پوست، دفع انرژیهای منفی و مصارف دیگر.
چرا به نمک، ید اضافه می کنند؟
غده تیروئید برای تولید تیروکسین به ید احتیاج دارد. تیروکسین یک هورمون حیاتی است که عامل بسیاری از عملکردهای بدن است. اضافه کردن ید به نمک، راهی برای تامین ید مورد نیاز بدن و پیشگیری از کمبود ید است که اگرچه قابل پیشگیری است اما اثرات منفی جدی بر عملکرد صحیح بدن دارد. به همین دلیل تاکید می شود به جای نمک های بدون ید از نمک های یددار یا نمک صورتی که دارای ید بیشتری هستند استفاده شود.
کمبود ید موجب رشد بیش از حد غده تیروئید می شود که به گواتر معروف است. در موارد شدید منجر به کرتینیسم می شود.
کمبود ید می تواند باعث عقب ماندگی ذهنی شود. این تأثیر مخربی بر رشد مغز در دوران کودکی دارد.
از سوی دیگر، مصرف نمک یددار از گواتر و سایر علائم مرتبط با کمبود ید مانند ناشنوایی، مشکلات رشد و کیستهای سینه پیشگیری میکند. اما اگر مطمئن هستید که ید کافی از غذا دریافت می کنید، نیازی به مصرف نمک یددار نیست.

تفاوت بین نمک یددار و غیر یددار
تفاوت اساسی بین نمک یددار و بدون ید، عنصر ید افزودنی است ید یک ماده معدنی مهم برای رشد کلی بدن انسان است زیرا به غده تیروئید کمک می کند تا هورمون های لازم را تولید کند. اگر نمک شما یددار است، به این معنی است که عنصر شیمیایی ید به نمک اضافه شده است تا دریافت ید برای همه آسان شود. از سوی دیگر، نمک غیر یددار خالص ترین شکل نمک یا نمک دریایی است که مستقیماً از دریا یا ذخایر نمک زیرزمینی استخراج می شود. نمک دریا به شکل کریستال موجود است، اما بسته به نیاز سازنده، نمک با پردازش بیشتر ریزتر می شود.
چه زمانی از نمک غیر یددار استفاده کنیم؟
نمک معمولی یا نمک یددار بیشتر برای پخت و پز، چاشنی و طعم دادن به غذا استفاده می شود. جدای از اینها، نمک هیمالیا و غیر یددار به طور برجسته برای رنگ دادن به استیک یا سالاد استفاده می شود. این نمک را می توان برای مصارف خاص از جمله افزودن بافت به غذا و تزئینات تکمیلی ظروف خاص استفاده کرد.
نمک یددار یا بدون ید؟ کدام بهتر است؟
با توجه به اینکه نمک یددار دارای یک ماده مغذی اضافی است که همه افراد به آن احتیاج دارند، ممکن است تصور کنید که این نمک سالم تر است. اما نکته مهم این است که بیشتر مردم از غذاهایی که می خورند ید کافی دریافت می کنند و نیازی به مصرف نمک یددار ندارند. بزرگسالان روزانه به ۱۵۰ میکروگرم ید نیاز دارند. به جز زنان باردار که باید روزانه ۲۲۰ میکروگرم ید مصرف کنند.
شما می توانید ۵۰ درصد از نیاز روزانه ید خود را فقط از یک فنجان ماست کم چرب و تقریبا ۷۰ درصد آن را از ۸۵ گرم ماهی تامین کنید. یکی دیگر از منابع خوب ید جلبک دریایی است. استفاده تنها یک گرم از این نوع جلبک برای تامین ید مورد نیاز بدن کافی است. با این توضیحات، اگر می دانید رژیم غذایی شما حاوی ید کافی نیست، راه حل منطقی تری مصرف نمک های یددار است.
بنابراین پاسخ به سوال عنوان این بخش این است که هر دو نمک گزینه های خوبی هستند. مهمترین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که مواظب مصرف سدیم خود باشید و استفاده خود را به ۲۳۰۰ میلی گرم در روز کم کنید. یعنی حدود ۱ قاشق چایخوری نمک. یک رژیم غذایی با سدیم بالا می تواند خطر ابتلا به خیلی از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، سکته مغزی و سایر مشکلات مربوط به قلب را افزایش دهد، به همین علت است که توصیه زیادی بر مصرف نمک دریایی، نمک آبی و صورتی کم سدیم شده است.

روش خرید نمک تصفیه شده سودمند بدون ید تبلور مجدد
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده سودمند بدون ید تبلور مجدد لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها آگاه شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید.
بدون دیدگاه