نمک تصفیه شده شوران نمکی تصفیه شده است همه ناخالصی های آن از بین رفته و به آن ید مورد نیاز بدن افزوده شده است.و فوایدی بر بدن دارد
نمک تصفیه شده شوران چیست ؟
نمک از دو عنصر کلر و سدیم تشکیل شده است کلرور سدیم به صورت بلورهای شفاف با دانه های بسیار ریز در محیط اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است که متبلور، شورمزه و بدون بو که اساسا” از کلرور سدیم تشکیل شده است.
از آغاز زندگی بشر این ماده همواره به عنوان یک چاشنی که به رژیم غذایی افزوده می شود وجود داشته و خواص ضد میکروبی نمک و همچنین ویژگی نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها یکی از فواید و کاربرد های این نمک در زندگی افراد بشر بوده است.
امروزه اکثر بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد از نمک است که به عنوان یکی از مهم ترین عامل خطر در شیوع این بیماری ها می باشد.

نمک در طبیعت به دو صورت جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در زمین های کشور ایران، ماده نمک به صورت معادن نمک و نمک دریا دیده می شوند. نمک به دست آمده از معدن ها، دارای ناخالصی هایی زیادی است که برای سلامتی خطرناک است. مثلا می توان از مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و همچنین مواد آلاینده که برای استخراج نمک از معدن استفاده می شود و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم نام برد
اگر این ناخالصی ها در ساختار نمک باقی بماند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی می شود و در مواردی زیادی باعث مسمومیت می شود ، و همچنین باعث می شود آهن در بدن جذب نشود. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را حذف کنند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را تولید کنند
مصرف زیاد از نمک با افزایش فشار خون مخصوصا در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط مستقیم دارد، طبق تحقیقات پژوهشگران. افزایش فشار خون باعث افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی می شود.

استفاده زیاد از نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟
اگر نمک در حد تعادل استفاده شود کلیه ها سالم می ماند و خوبتر به وظایف خود عمل می کند و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر مصرف نمک بیش از اندازه باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد می کنداستفاده زیاد از نمک باعث جمع شدن آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی مخصوصا در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود.
مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟
– نمک آشپزخانه و سفره که هنگام پخت غذا یا سر سفره به غذا اضافه می شود.
– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …
– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک
– انواع شور و ترشیجات
– آجیل و مغز دانه های شور (پسته، بادام، فندق، گردو و …)
برای جلوگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.
– مقدار نمکی که هنگام پختن غذا اضافه می کنید را کاهش دهید
– برای کاهش مصرف نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره اجتناب کنید
– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به این علت خوب است استفاده از این مواد غذایی را کاهش دهید
– برای طعم بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.
– استفاده زیاد از غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کاهش دهید
– چون جوش شیرین حاوی مقادیر زیادی سدیم است و باعث ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذادر افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند از مصرف زیاد از مواد دارای جوش شیرین هم باید دوری کنید
نمک یددار تصفیه شده شوران چیست و چرا باید فقط از این نوع نمک استفاده کنیم؟
– نمک تصفیه شده شوران نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن از بین رفته است
– نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی حفظ می کنند.
– استفاده از نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف زیاد آن در افراد سالم نیز باعث به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– سعی کنید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت روی بسته بندی نمک ها دقت کنید
– همواره در نظر داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» دوری کنید.
نمک و غذاهای شور باید به میزان کم استفاده شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
بسته بندی نمک تصفیه شده شوران
استفاده خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات مشخص می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی متفاوت است
قیمت نمک تصفیه شده شوران
تولید کنندگان نمک معتقد هستند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند گرانتر و با قیمت زیاد به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز به طور معمول سفید تر از سایر نمک ها دیده می شود
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را حذف می کند
نمک تصفیه شده شوران را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده شوران کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها اطمینان حاصل کنید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه